Køb din Lotto-kupon i Tyskland og spar afgiften

Spil Eurojackpot i Tyskland

Der er langt større penge at hente ved at krydse grænsen til Tyskland og foretage dine indkøb end de småbeløb, du kan spare på et par rammer dåseøl. Ifølge Flensborg Avis, kan danske vindere i det europæiske lotteri nemlig slippe for at betale millioner af danske kroner til statskassen, hvis de køber deres kuponer i Tyskland.

Næste gang du skal holde stor fest og tænker på at køre til Tyskland for at købe ind til festlighederne, er det værd at tage med i overvejelserne, at der samtidig er mulighed for at købe en lotterikupon, som øger dine chancer for, at resten af livet kan blive én stor fest. Det er nemlig både lovligt at købe og indløse din europæiske Lotto-kupon i Tyskland og hvis du skulle være så heldig at vinde den store gevinst, kan det ifølge Finans.dk betyde en kæmpe forskel i forhold til hvor stort et beløb, der udbetales.

Årsagen er, at de danske regler for gevinstafgifter gør, at du betaler 15 procent til SKAT på alle Lotto-gevinster, som er større end 200 danske kroner. Denne afgift findes ikke i Tyskland, hvilket betyder, at hvis en førstepræmie i Eurojackpot eksempelvis er på 10 millioner Euro og vindes af en dansker, svarer det til, at du i Danmark vil få udbetalt knap 63 millioner kroner, mens du i Tyskland vil få udbetalt, hvad der svarer til hele 74 millioner kroner. Det giver altså en forskel på intet mindre end 11 millioner danske kroner.

Det lyder måske for godt til at være sandt, at du bare kan køre over grænsen og købe din Lotto-kupon for at få glæde af denne Lotto-fidus, men både SKAT og Danske Spil bekræfter, at det rent er faktisk er både lovligt og muligt.

I dag tilbyder grænsehandelsbutikkerne, der er kendt under navnet Fleggaard, ikke deres danske kunder at spille Eurojackpot i deres butikker, men grænsekøbmændene er umiddelbart positivt stemt overfor idéen, så mon ikke det bare er et spørgsmål om tid, før end danskerne ikke blot suser over grænsen for at spare lidt småpenge på slik og alkohol, men også for at spille om en ekstra stor Lotto-gevinst.

Kilde: Finans, Erhverv, d. 14. Juni 2016

Image: Lottery24.com