Eliteforskere har skabt et program der kan slå poker profferne

Software kan slå poker professionelle

Det er for ganske nyligt lykkes en flok eliteforskere fra Carnegie Mellon University i USA at skabe et computerprogram, der er i stand til at slå fire af verdens absolut bedste pokerspillere under en pokerturnering. LÆS hvordan i artiklen herunder.

Duellen imellem den kunstige intelligens og nogle af verdens bedste hoveder foregik henover 20 dage i en pokerturnering, som var specielt indrettet til formålet. Det var en turnering, der blev holdt på Rivers Casino for at udfordre den kunstige intelligens, som forskerne havde skabt i deres laboratorium. Det lykkedes altså den kunstige intelligens som forskerholdet kalder Libratus at slå de fire talentfulde pokerspillere, men det skulle altså ende med at tage 20 dage, før de professionelle pokerspillere måtte se sig slået.

I starten af turnering var Libratus ellers på linje med den menneskelig intelligens, men hen imod slutningen af turneringen skete, der en drastisk udvikling. Libratus gassede op, koblede ud og satte i femte gear, hvorfor den kunstige intelligens overraskende nok endte med at give nogle af verdens dygtigste pokerspillere bagjhul.

”Libratus udviklede sit spil undervejs og blev faktisk bedre til at tænke strategisk undervejs. Dette slår selv de dygtigste menneskelige pokerspillere”, forklarer Tuomas Sandholm, som er professor i computervidenskab på Carnegie Mellon University.

Libratus samlede flere og flere pokerjetoner til sig og endte med at vinde knap 12,5 million danske kroner. Forskerne forklarer, at Libratus udviklede sin intelligens undervejs, og årsagen til at den vandt, forklarer holdet med, at den begyndte at tage ved lære af selve spillet. Den kunne, efterhånden som spillet forløb, begynde at huske og analysere samtlige kort, som var blevet spillet under et spil. Den udviklede sig og blev i stand til at gennemskue sine modstanders svagheder. Libratus er altså, med sin kunstige intelligens, i stand til at tage ved lære i sin bogstaveligste forstand, da handlinger under pokerspillet blev baseret på baggrund af tidligere erfaringer.

”Når spillede sluttede om aftenen, så brugte Libratus en meta-algoritme til at lokalisere de professionelle pokerspilleres huller med, forklarer Tuomas Sandholm videre.

Der er sket en masse med den kunstige intelligens på bare to år. I 2015 stillede et computerprogram op til en dyst imod et hold af verdens bedste pokerspillere, men denne kamp endte uafgjort. Det er altså en voldsom forbedring forskerne på Carnegie Mellon University i USA har været med til at skabe med Libratus.

Forskerne fra teamet er meget positive over, at Libratus viser så stor en fremgang. De er slet ikke i tvivl, om at den kunstige intelligens inden længe vil være i stand til at gøre vores hverdag meget lettere. Den vil kunne hjælpe os med at finde de billigste varer og meget andet. Men det er ikke alle, der er ubetinget begejstret for den kunstige intelligens, i hvert fald ikke hvis den ikke kan blive reguleret.

Det er dog de færreste af os, der har modet eller evnerne til at hamle op med Libratus – især nu hvor flere af verdens bedste pokerspillere har måtte se sig slået af den kunstige intelligens. Hvis du godt kan lide at spille og har lyst til at udfordre din intelligens en smule, så bør du prøve Spin & Go Max, der virkelig er et underholdende og et hyggeligt spil, der bestemt ikke er tidskrævende.